Dersler/Atölyeler Kur’an-ı Kerim ve Değerler Eğitimi
Öğrencilerimize temel, insani ve dini değer ve erdemlerin kazandırılması, dini değerlere karşı duyarlılık oluşturulması ve onların davranışa dönüştürülmesi için verilen eğitimdir.Ayrıca ilkokul 1. sınıftan itibaren tüm öğrencilerimize Kur’an-ı Kerim’i en doğru şekilde okumalarını sağlayacak eğitim (tecvit ve kıraat dersleri) verilmektedir.

Kur’an-ı Kerim Eğitimi
• Okuma / • Anlama

İslami İlimler Eğitimi
• Siyer / • Hadis / •Tefsir / • Akaid / • Ahlak

-müzikBatı ve Türk müziği enstrümanlarının eğitimi, tanıtımı ile icra dersleri verilmektedir. Ud, kanun, bağlama, keman, piyano, gitar, ney, yan flüt dersleri verilmektedir. Enstrüman derslerine gelen öğrencilerin kişisel gelişimlerine de katkı sağlamak adına yapılan birlikte icra etme çalışmalarıdır. Bu çalışmalar neticesinde de Asitane Müzik Topluluğu kurulmuştur. 2014 yılının Haziran ayında Asitane Müzik Topluluğu olarak 11. konserimizi Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleştirdik.

-geleneksel sanatlar
Geleneksel Türk İslam Sanatlarımızı yaşatmak, geliştirmek ve yeni nesillere aktarmak amacıyla kurumumuzda yıllardır süren hat, ebru tezhib ve minyatür derslerimiz büyük bir titizlikle halen devam etmektedir. Her sene öğrencilerimizin eserlerinden oluşan sergilerin yanı sıra hocalarımızın da katkılarıyla bugüne kadar 41 Kere Maşallah Sergisi başta olmak üzere 12 sergi gerçekleştirdik.

Seminerler
Her yaş grubundan öğrencilerimizin gelişimlerine destek olmak için yapılan etkinliklerdir. Gençlerle Başbaşa Sohbetler, Ailelerle Başbaşa Seminerler, Eğitimde Aspirin Öğütler, Çocuğun Eğitiminde Ailenin Önemi, İslam Düşünce Tarihi Seminerleri bunların örneklerinden olmakta olup ve sosyal bilimler alanında birçok seminer verilmeye devam edilmektedir.

Konserler
Kurumumuz öğretmen ve öğrencilerinden oluşan Ceylan KARAROĞLU yönetiminde 11 kişilik orkestramız Türk Müziği ve Batı Müziğinin harmanlandığı geniş bir repertuara sahip olup birçok konserler gerçekleştirmiştir. Birlikte çalma çalışmaları katılımcıların müziğin etkisiyle olumsuz davranışlardan arınıp, daha sakin ve olumlu bir ortama yönelmelerini sağlar. Onlara hoşgörü, disiplin, duyarlılık kazandırır. Ayrıca gözlem yeteneğini güçlendirerek yaratıcılığın ortaya çıkmasına yardımcı olur. Orkestra çalışmaları özellikle beraberlik ve bir gruba ait olma duygusu verir ve grup içinde güven duygusunu geliştirerek kendine güvenmeyi öğretir. Buna ek olarak birlikte iş yapabilme becerisini, paylaşımı ve grup çalışması alışkanlığını kazandırır. Müziğin yöneltici, birleştirici, dinlendirici ve yaşama gücünü aşılayan yönleriyle karşılaşan katılımcılar kendilerini farklı yollardan ifade etme fırsatı yakalarlar. Bu da iç mutluluğu ve kendisiyle barışık olmayı sağlayan en önemli etkenlerden biridir.

Geziler
Derneğimizin kuruluşundan bu yana dernek üyelerimiz, öğrencilerimiz ve aileleri arasındaki ünsiyeti arttırmak amacıyla yaptığımız etkinliklerdir. Suriye Gezisi (2006), Makedonya Gezisi (2007), Abant Gezisi (2009), Emirgan Gezisi (2010), Abant Gezisi (2011) gerçekleştirdiğimiz gezilerimizdendir. Ayrıca güzel İstanbul’umuzu tanıtıcı velilerimizle birlikte öğrencilerimize sosyo-kültürel geziler düzenlemekteyiz.

Menü