Kahramanmaraş’ta Gençlik ve Spor Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ile Asitane Kültür Sanat Eğitim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı‘nın ortaklaşa düzenledikleri “Teknoloji Bağımlılığı” paneli yapıldı. Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, burada yaptığı konuşmada bağımlılığın bulaşıcı olduğunu söyledi. Bağımlılıkların ailelerin bütünlüğünü bozduğunu belirten Gürcan, şunları söyledi: “Bizim için aile söz konusu olduğunda bağımlılık her zaman problemdir. Ailenin birliğini bozması, ailedeki o yükü artırması açısından bir devlet politikası olarak hem Sağlık Bakanlığı, hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bu konuya el atmak durumundadır. Çünkü bağımlılık bulaşıcılığı yüksek bir durumdur. Bu alışkanlık bu anormallik ilk başta yurtdışında başladı.

Çocuğuna bakmayan internetin başından ayrılamayan kadınlar bir boşanma sebebi olarak mahkemelere yansıdı. Evlerindeki odasından çıkmayan Japon gençleri, bunlar uç örnekler. Ancak teknolojiyi her kullananı bağımlı ilan etmemek ama o en son noktaya gelinceye kadar bugünden yarına olan bir süreç değildir.” Panelde, Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan, Doç. Dr. Ayşe Canatan ve uzman psikolog Bayram Ayaz birer konuşma yaptı.